A l’antiga Grècia, la doula era la dona sàvia i experimentada que ajudava altres dones en el part i la criança dels fills.

Avui, la doula és la dona preparada i formada per donar suport emocional i ajuda pràctica a la dona, durant l’embaràs, el part i el postpart, amb eficàcia, discreció i respecte.

La doula ofereix un servei d’acompanyament a la mare i a la seva criatura durant tot el despertar de la maternitat. Ajuda la mare a desplegar les seves capacitats innates per a viure la maternitat. Anima la parella a prendre les seves pròpies decisions responsablement, respectant els hàbits, les opcions i la dinàmica de cada família.

La doula segueix una formació no reglada. No exerceix com a sanitària, ni com a llevadora ni infermera. L’activitat que porta a terme no substitueix en cap cas el diagnòstic i els criteris mèdics; és una tasca complementària a la dels professionals de la salut.

En l’embaràs,

La doula dóna suport i informació en el plantejament de part que desitgis. T’ajuda en la preparació de tot allò que calgui per al part i el postpart.

Una doula et pot ajudar si et sents esgotada i la feina, la casa o les relacions et desborden especialment. Si et cal fer repòs absolut i necessites ajuda. Si vols compartir dubtes i inquietuds.

En el part,

La doula et pot acompanyar durant el treball de part i el part tant en el centre hospitalari com a casa, juntament amb la llevadora: donant-te suport físic i emocional, oferint-te la contenció, l’acompanyament i la calidesa que necessitis.

En el postpart,

La doula et dóna suport emocional, et fa sentir acompanyada i té cura de les teves necessitats i les del teu nadó. Et dóna suport amb la lactància, t’ajuda a organitzar casa teva durant els primers dies. T’encoratja a confiar en les teves pròpies capacitats per desenvolupar la teva nova vida com a mare.

Una doula pot contribuir a fer-te gaudir d’un puerperi més gratificant. Pot ajudar-te a no sentir-te sola, en una situació que et supera, si necessites suport a l’inici de la lactància, si tens bessons o altres fills per atendre.”

Anuncis